Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Al 2.208+ autoliefhebbers gingen u al voor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over oldtimers, youngtimers en sportwagens.

Al 2.208+ autoliefhebbers gingen je voor.

Fehac kwaliteitsklasse indeling

Bij Rietveld Taxaties hanteren wij de FEHAC kwaliteitsklasse indeling in onze taxatierapporten om de waarde van uw klassieke voertuig te classificeren.

Wij geloven in precisie en professionaliteit bij het taxeren van klassieke voertuigen. Dennis Rietveld staat klaar om uw voertuig zorgvuldig te beoordelen en een waarheidsgetrouw rapport op te stellen, inclusief de FEHAC kwaliteitsklasse indeling.

1. Uitmuntend
Optisch en technisch in topstaat. Origineel, zonder waarneembare gebreken, beschadigingen of gebruikssporen. Restauratie volgens destijds geldende specificaties. Potentieel concourswinnaar.

Een voertuig waarbij men ook bij nauwkeurige beoordeling geen enkel gebrek kan vaststellen. Voor een staat 1 voertuig geldt dat het in de toestand verkeert, die te vergelijken is met de toestand bij aflevering ‘af fabriek’. In niet-gerestaureerde nieuwstaat of een perfecte restauratie. Een uitmuntend voertuig komt zeer zelden voor.


2. Zeer goed
In zeer goede, niet-gerestaureerde staat verkerend voertuig dan wel vakkundig gerestaureerd. Met geringe gebruikssporen.

Een voertuig dat er bij eerste beschouwing uitstekend uitziet, maar bij nauwkeurige beoordeling toch wat lichte gebruikssporen heeft. Nauwelijks slijtage in de technische delen. Vaak een oudere restauratie of een zeer goed geconserveerd origineel voertuig.    

 

3. Goed
In gebruikte toestand met normale gebruikssporen overeenkomstig de ouderdom van het voertuig. Gebruiksklaar, kan direct deelnemen aan het verkeer. Geen directe reparaties noodzakelijk.

Er kunnen gebreken, gebruikssporen en slijtage zichtbaar zijn. Een voertuig dat beschikbaar is om te kunnen gebruiken. Veel klassieke voertuigen zullen in deze conditie zijn.


4. Matig
Een voertuig dat nog wel inzetbaar is. Compleet in alle onderdelen. Wel met direct zichtbare gebruiks- en slijtagesporen. Enige corrosie mogelijk. Eenvoudige reparaties zijn noodzakelijk.

Een voertuig dat wel compleet is, maar dat wel onderhoud, reparatie of vervanging van slijtagedelen nodig heeft.


5. 
Slecht
Niet rijklare toestand. Veel werk nodig aan het gehele voertuig om het weer rijvaardig te maken. Er ontbreken dikwijls meerdere onderdelen.

Een restauratieobject dat veel tijd en werk vergt om er weer een rijklaar voertuig van te maken. Bij eerste aanblik al duidelijke gebreken zichtbaar. Onderdelen ontbreken of liggen er los naast.

 

Bij Rietveld Taxaties werken we volgens de FEHAC-standaard voor alle voertuigtaxaties. Onze rapporten zijn FEHAC-goedgekeurd en vermelden duidelijk de FEHAC kwaliteitsklasse van uw voertuig.

Maak vandaag nog een afspraak voor een nauwkeurige taxatie van uw klassieke voertuig.