Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Al 2.208+ autoliefhebbers gingen u al voor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over oldtimers, youngtimers en sportwagens.

Al 2.208+ autoliefhebbers gingen je voor.

Wev taxatie- waarde economisch verkeer

Auto van privé naar zakelijk? Wev taxatie nodig


Bij schade of diefstal kan in sommige gevallen een discussie ontstaan over de waarde van de youngtimer. Door vooraf een taxatie te laten uitvoeren kunt u dit voorkomen. Rietveld Klassieker Taxaties heeft zich toegelegd op de taxatie van youngtimers en kan u hiermee dan ook uitstekend van dienst zijn. Of het nu gaat om een verzekeringstaxatie of een taxatie over de waarde in het economisch verkeer (WEV).

Bijtellingsvriendelijk rijden

Het rijden in een youngtimers is altijd nog interessant voor ondernemers. De auto-adepten onder hen vallen voor een model met een bijzondere, zogezegd ’onbesmette’ uitstraling. De liefhebberij overheerst; van de auto wordt elke kilometer genoten.

Een bijkomend voordeel is het fiscale voordeel dat een youngtimer biedt. De bijtelling over voertuigen van vijftien jaar en ouder wordt namelijk berekend over de waarde in het economisch verkeer (WEV) in plaats van de toenmalige nieuwprijs. Bij een limousine die in 1990 voor een aanschafbedrag van 100.000 euro in de boekjes stond, scheelt het een slok op een borrel als een actueel taxatierapport de WEV op 20.000 euro bepaalt.

Vanzelfsprekend kan Rietveld Taxaties zo’n door de fiscus erkend document – WEV taxatie- voor u verzorgen.

Kosten voor een taxatie bij ons op kantoor in Dussen tijdens onze taxatiedagen bedragen € 130,- incl. BTW. Via onderstaande knop plant u eenvoudig een afspraak in op het moment dat u dit schikt.