Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Al 2.208+ autoliefhebbers gingen u al voor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over oldtimers, youngtimers en sportwagens.

Al 2.208+ autoliefhebbers gingen je voor.

Volkswagen T1 so34 1965 - auto laten taxeren voor verzekering

Waarom een auto laten taxeren voor de verzekering?

Een taxatierapport dient om de waarde van je auto of oldtimer vast te leggen. Het vormt o.a. een erkenning van merk, type en uitvoering.  Maar het zegt ook iets over de kwaliteit en conditie van het voertuig. Waarom je oldtimer laten taxeren voor de verzekering? Of je sportwagen? Of youngtimer, want dat kan natuurlijk ook.

Voor volledige dekking

Jaarlijks overkomt het honderden klassiekerliefhebbers: je troetelkind wordt beschadigd of gestolen. Wie zijn voertuig met een volledige dekking wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk). Hierbij wordt je geheel schadeloos gesteld. De uitgekeerde som moet het mogelijk maken om binnen een redelijke termijn een vergelijkbaar voertuig te vinden. Als uitgangspunt dient er een tijdig opgesteld officieel erkend taxatierapport te zijn. Daarom is het van belang uw auto te laten taxeren voor de verzekering.

Auto taxeren ook zinvol bij alleen WA verzekering

Een oldtimer taxeren kan ook veel nut hebben als je auto alleen WA-verzekerd is. Raak je buiten je schuld om bij een aanrijding betrokken, dan moet de verzekeraar van de tegenpartij zich  baseren op het taxatierapport. In plaats van de – meestal veel lagere – dagwaarde.

Alle bijzondere automobielen

Taxeren is niet alleen een must voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Een taxatierapport is ook van belang voor youngtimers, sportwagens of andere bijzondere automobielen, zelfs van recentere datum. Zoals Porsche’s, Ferrari’s en andere supercars, dus laat ook dan je auto taxeren voor de verzekering.

Fiscale redenen

Er kunnen ook fiscale redenen zijn voor een taxatie, bijvoorbeeld als een ondernemer zijn zakelijk aangekochte auto ook privé wil gebruiken. Bij een auto van vijftien jaar of ouder betaal je geen bijtelling over de nieuwprijs, maar over de waarde in het economisch verkeer (35%). Deze wordt bepaald door het voertuig te laten taxeren.

Geldigheidsduur taxatierapport

Een taxatierapport kent over  het algemeen een geldigheidsduur van maximaal 36 maanden. Per verzekeringsmaatschappij en polis kan dit echter verschillend, u dient zelf bij te houden of uw rapport is verlopen.

Als de waarde van de klassieker niet is vastgelegd bestaat het risico dat je bij schade in een moeizame discussie met een verzekeraar belandt. U kunt dit voorkomen door vooraf een oldtimer taxatie te laten uitvoeren door een erkend taxateur. Rietveld Taxaties hanteert als erkend taxateur een grondige werkwijze en het rapport laat geen ruimte meer voor discussies.

Werkwijze

Een goede en erkende taxatie dient objectief, informatief en volledig te zijn voor alle partijen die ermee te maken krijgen. Zo neemt Dennis Rietveld van Rietveld Taxaties uitgebreid de tijd om een voertuig grondig te inspecteren. Op de manier zoals een goede taxatie uit gevoerd dient te worden omdat wij staan voor kwaliteit.

Als liefhebber begrijpt Dennis Rietveld uw passie volkomen en heeft hij oprechte interesse in uw verhaal.  Dit zorgt voor een bijzondere chemie en maakt van een taxatie voor beide partijen een aangename belevenis. Daarna verdiept Dennis Rietveld zich in publicaties over het model en type en verkent hij het actuele aanbod aan vergelijkbare exemplaren. Zo kan hij uiteraard terugvallen op een groot aantal merk- of typedeskundigen die hem met raad en daad terzijde staan.

Onze werkwijze bij de inspectie van uw voertuig:

  • Grondige inspectie op alle belangrijke punten
  • Inzage papieren en eventuele restauratieverslagen
  • Lakdikte-meting gehele voertuig
  • Inspectie onderzijde voertuig
  • Natuurlijk uw eigen verhaal

Fehac erkend taxatierapport

Dennis Rietveld werkt zijn bevindingen gedetailleerd uit in een digitaal taxatierapport. Niet alleen geeft hij een oordeel per element van de oldtimer of youngtimer,  hij beargumenteert dat oordeel ook. Het fraaie, geheel in kleur uitgevoerde taxatierapport kenmerkt zich door een uitgebreide ondersteuning met fotomateriaal. Deze professionele, gedegen aanpak blijkt zeer te worden gewaardeerd. Tegelijkertijd levert het zo voor de eigenaar een mooi en boeiend document op . Ons taxatierapport is een door de  Fehac erkend taxatierapport en daardoor door alle verzekeraars erkend.

Bericht voorlopige vervangingswaarde voor uw verzekeraar

Indien u dit wenst kunnen wij uw verzekeraar kort na de inspectie een bericht sturen zodat uw voertuig al in voorlopige dekking kan worden genomen totdat het rapport gereed is. U ontvangt het compleet uitgewerkte taxatierapport als een PDF-bestand per email. Deze digitale versie kunt u, na uw goedkeuring, doorsturen naar uw verzekeraar. Rietveld Taxaties – voor een écht goede en erkende auto taxatie.