Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Al 2.208+ autoliefhebbers gingen u al voor.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over oldtimers, youngtimers en sportwagens.

Al 2.208+ autoliefhebbers gingen je voor.

Erkende taxateurs

Laat alleen een erkende taxateur je auto taxeren.

Omdat iedereen een motorvoertuig kan en mag taxeren, is niet iedere waardebepaling evenveel waard. Wanneer een erkende taxateur je auto taxeert, krijg je een betrouwbaar verslag dat door verzekeraars wordt erkend. Dennis Rietveld van Rietveld Taxaties is erkend register taxateur bij de Federatie TMV en de stichting VRT (en dus door alle verzekeraars erkend).

Kiezen voor erkende taxateurs

Sinds 1 januari 2000 kent het beroep taxateur geen titelbescherming meer. Zonder kennis of kunde kan iedereen zichzelf taxateur noemen en bijvoorbeeld een oldtimer taxeren. Tegenwoordig loopt toetsing en erkenning via verschillende brancheorganisaties. Zo is er duidelijkheid en zekerheid voor de consument en bijvoorbeeld een verzekeraar. Dat maakt erkenning een vereiste als je een auto laat taxeren voor de verzekering.

Wat is een beëdigde taxateur?

Tegenwoordig wordt een taxateur niet meer door een rechter beëdigd en heeft een beëdiging geen waarde meer. Taxateurs die voor het jaar 2000 beëdigd zijn blijven dat wel, maar ook dat is het belangrijk dat ze door ten minste een van de brancheverenigingen erkend worden.

Zonder rare kosten een voertuig taxeren

Door te kiezen voor een erkend taxateur sta je ook niet plotseling voor een verassing. Erkende taxateurs begrijpen waarvoor je een taxatie nodig hebt. Wanneer je een oldtimer of youngtimer wil verzekeren, zijn andere dingen belangrijk dan wanneer je de waarde in het economisch verkeer wilt weten. En bij een zogenoemde WEV taxatie wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de fiscus de door jou gekozen taxateur erkend.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Of heb je interesse in onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.